Werkwijze van Bruidsfotografie Amersfoort

Werkwijze van Bruidsfotografie Amersfoort is de volgende. Jullie trouwreportage begint eigenlijk al wanneer jullie voor een kennismaking bij mij in Amersfoort komen. Jullie kijken foto’s en albums en we bespreken dat wat jullie willen.

Ik denk met jullie mee over bijvoorbeeld fotolocaties en groepsfoto’s. Eigenlijk over alles waarbij de bruidsfotografie betrokken is. Ik ben geen weddingplanner maar door jarenlange ervaring mag je me gerust ook alle andere zaken vragen!

Tijdens jullie trouwdag ga ik geen gekke dingen van jullie vragen en jullie hoeven je niet als fotomodellen te gedragen. Natuurlijk geef ik hier en daar aanwijzingen maar dat zal hoofdzakelijk beperkt blijven tot de vraag om ergens te gaan staan, naar mij te kijken, of juist niet, of ergens naartoe te lopen. Wees vooral jezelf, dan komen die geweldige bruidsfoto’s vanzelf wel, daar zorg ik dan weer voor.

Gedurende de dag ben ik onopvallend en toch aanwezig genoeg om alles vast te leggen waardoor ik uiteindelijk alle foto’s heb gemaakt die samen het verhaal van jullie trouwdag vertellen. Dat zijn ook de details en alle zaken die niet direct opvallend zijn.

Dan ga ik aan de slag met de nabewerking van de bruidsfoto’s. Dat zijn geen wereldschokkende veranderingen; ik zorg dat de kleur, scherpte en het contrast van elke bruidsfoto klopt.

Een aantal bruisparen wil vervolgens zelf een selectie maken waarmee een album wordt gemaakt, terwijl de meerderheid mij de vrije hand geeft. Hoe dan ook, dat bepalen jullie zelf. Ik maak een door jullie uitgekozen album en maak deze op volgens jullie wensen. De lay-out stuur ik jullie door en bij goedkeuring stuur ik de bestanden naar het lab alwaar het album wordt gemaakt.

We maken een afspraak en ik overhandig jullie persoonlijk het album. Het klinkt gek maar dat laatste is zonder twijfel een van de leukste dingen van mijn vak; jullie bladeren het album door. Ik zou er bijna een foto van willen maken.

Naast het album krijgen jullie ook alle bestanden in hoge resolutie zodat jullie niet vastzitten aan nabestellingen en allerlei andere afkoop-constructies. Lekker duidelijk dus.

Hoeveel tijd het duurt voordat een album klaar is, is afhankelijk van het seizoen en van jullie wensen ten aanzien van het zelf uitzoeken van de bestanden, maar globaal genomen ben ik binnen 6-8 weken klaar.

Mochten jullie mij inhuren als fotograaf voor jullie trouwdag dan zijn de Algemene Voorwaarden, zoals opgesteld door de Fotografen Federatie, van toepassing. Die kun je hier downloaden: